Ai että on ollu hienot ilmat ja nättiä pihalla! Aina siinä määrin, että ulkonakin on käyty monta kertaa ja jos ei pääse tai viitsi lähteä ulos, niin sitten pitää olla ikkunan ääressä huokailemassa kuinka ihanaa olisi olla ulkona eikä sisällä tämän kaamean sekasorron, kitinän, vinkunan ja vaipparallin keskellä.

Viime viikonloppuna saatiin päin-persettä-rakennetun-lisäsiiven seiniin laitettua lisäeristettä, jospa siellä ens talvena tarkenisi säilyttää vaikka kaljat iliman että heti ovat jäässä. Nyt olisi vielä työn alla kokeellinen projekti --> liisteröidä tapetit sinne seinille suoraan siihen eristeeseen! Yksi vuota siellä jo on, että näkee tippuuko se alas heti ku liisteri on kuivaa. Mä olen kyllä jokaisen remonttireiskan painajainen! Laiska ku mikä! Mutta kyllä minä jaksan vuoden tai kaksi katsella niitä tapetteja, vaikka ei ihan niin priima jälki olisikaan. Ja parempi se rumasti laitettu tapetti on kuin se ku*enkeltainen eriste.. Tuo hökkelihän on siis purku-uhan alla, periaatteella "Tee ite paremmin". Ei noin pientä ja huonoa kannata korjata. Voihan sieltä repiä lattiat auki ja tehdä ihan kaiken uusiksi, mutta kun kaikki perustuksia myöten on jonkun vielä laiskemman ja pihimmän rakentajan kuin minun tekosia, niin... Uutta kehiin! Ens kesänä ei taida olla energiaa (eikä varmaan rahaakaan) muuhun ku leikkimökin tekoon, mutta jospas meille kesällä 2012 kohoaa uusi, uljas, kaksikerroksinen lisäsiipi, joka kätkee sisäänsä TOIMIVAN Eteisen, JUURI MEIDÄN TARPEILLE SUUNNITELLUN Kodinhoitohuoneen, LÄMPIMÄN Vessan, HYVÄNNÄKÖISEN Suihkun, TUNNELMALLISEN Saunan, jossa lattialaatat pysyvät lattiassa kiinni, tilaa arkkupakastimelle ja yläkerrassa saisi olla yksi makkari.. Vielä ku jollain olisi energiaa suunnitella se ja hommata rahoitus =P

Muuten alkaa olla talo aika kuosissaan. Hah! No, ei kyllä ole! Ihan kaikki on edelleen levällään. Mutta se ylimääräinen tavara, joka alati purjehtii nurkasta toiseen on jo Tirpan huoneen nurkassa odottamassa ullakolle pääsyä. mutta sinne pääsee vasta sitten, kun joku rakentaa sinne hyllyt. Ei ole roinan arvolle sopivaa olla kasassa lattialla. Ja toinen puoli siitä roinasta, se turhempi puoli, on matkannut kaatopaikalla tai odottaa seuraava kaatopaikalle lähtevää kuljetusta. Ja silti sitä roinaa on edelleen ihan liikaa vielä täällä yleisissäkin tiloissa. *huokaus*  Toivotonta!

Sais vain jonkun jättimäisen inspiraation (lue: lastenhoitajan tms) että saisi aikaiseksi lätkiä ne tapetit kodinhoitohuoneen ja eteisen seiniin..

Ja että saisi levitetyksi muovimaton eteisen ja vessan lattialle.

Ja että joku laittaisi puuttuvat listat..

Ja että joku kävisi ostamassa verhotankoja (ja varmaan niitä verhojakin pitäisi ostaa).. Ja laittaisi nekin paikalleen..

Ja että joku päättäisi millaista paneelia portaikkoon tulee.. (Halvinta mahdollista tietenkin..)

 

Voi, kun joku edes jaksaisi kaivaa taas imurin esille ja imuroida tämän typerän kämpän, joka on täynnä hiekkaa ja sahanpurua ja uretaaninkappaleita.. Ja pesisi lattiat! Mitä lie ihme tahmaa poijjat tänne levittäny (varmaan räkää) kun lattia on paikkapaikoin ihan tappoliukas ja meinaa lentää katolleen.

Eipä taas ollu mitään järkevää kirjotettavaa tänne, näinkin pitkän tauon jälkeen. Nyt menen syömään suklaata. Äkkiä, ennenku pikkupoijjat herää.. Hähää.. Vaan äidit saa syödä suklaata joka päivä.